Farsangi maskarás mulatság / 2015.

Farsangi maskarás mulatság / 2015.

2012. július 13., péntek

Mesehét

Júliusi visszatekintő I.


Megérkezett a befőzési szezon. Hívogatóan kéregetik magukat a kertben termő finomabbnál finomabb zöldségek, gyümölcsök. Frissen, nyersen a legjobb fogyasztani, de jó ha gondoskodunk csemegéről a hideg téli napokra is!

Varázslatos mesehetünkön Angyalkertben ezen a napon a mesebeli nagymamák konyhájába látogattunk el. S mivel vannak elfoglalva mostanság? Természetesen a befőzéssel! A kíváncsi gyermekszemeknek nem sokáig kellett ajánlgatni az elfoglaltságot, örömmel csatlakoztak. Legnagyobb sikere az intenzív illatú kapornak volt.

Alternatív felhasználási ötlettel is szolgáltak a gyerekek! Íme: Ha túl sok maradt felmagzott kaporból és már nincs rá szükség, akkor építsünk homokvárat, s tűzzük bele bástyának! Nos, ez is egy felhasználási lehetőség, de azért említsük meg, a népi gyógyászatban azért igen rangos helyet foglal el ez a növény.

Mesehetünk alkalmából Óperencián túli birodalommá alakítottuk át Angyalkertet. Hatalmas felhő kúszott be a csoportszobai szőnyeg fölé, s amikor kényelmesen elvackoltuk magunkat, akkor a mesék is alább ereszkedtek szivárványos felhőnkből. Sok mesét hallgattunk és néztünk meg, diavetítőztünk is.

Képes beszámolónk megtekinthető a webalbum júliusi mappájában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése