Így ünnepeltünk
Sikeresen begyűjtöttük és rendszereztük a szeptember 30-i ünnepségünkön készült fotókat, valamint videókat. A fotók bekerültek a webalbumba, amelyet az alább elhelyezett hivatkozáson keresztül tekinthettek meg! Lentebb rövid képes beszámolónkat láthatjátok, illetve a süteménykészítő verseny idei győztesének, Sallainé Csíki Henrietta Diós kinder szeletének receptjét is közzétesszük!
2. születésnapunk képei a webalbumban
 |
Reggeli gyülekező idején |
 |
Csillámló tetoválások készültek |
 |
Kedvünkre gyümölcsözhettünk.
A kosárat Danka Sándor vállalkozótól kaptuk. |
 |
Munkálkodunk |
 |
Edina néni a derecskei Lurkó Kuckó családi napköziből érkezett hozzánk lufit hajtogatni a gyerekeknek. Köszönjük a segítségét! |
 |
A süteménykészítő verseny győztesének
Kiss Attila, a Háziasszonyok boltja
tulajdonosa ajánlotta fel ajándékcsomagját. |
 |
Sallainé Heni az idei
süteménykészítő verseny győztese |
Diós kinder szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 db tojás fehérje
- 6 evőkanál (ek.) kristálycukor
- 6 ek. liszt
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. étolaj
- 1/2 csomag (cs.) sütőpor
- 3 ek. kakaó
 |
Diós kinder a győztes sütemény |
- durvára vágott dió vagy mogyoró
Krém:
- 6 db tojás sárgája
- 5 dl tej
- 3 cs. vaníliás puding
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- 1-2 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- kakaó
Elkészítés:
A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 6
evőkanál kristálycukrot, 6 ek. lisztet, amiben előre elkevertük a fél csomag
sütőport, 2 evőkanál zsemlemorzsát, és 2 ek. étolajat. Kizsírozott vagy vajjal
megkent és liszttel megszórt (a legjobb, ha sütőpapírral kibélelt) közepes
nagyságú tepsi aljára durvára vágott diót vagy mogyorót szórunk, és ráöntjük a
kikevert masszát. A dió vagy mogyoró mennyisége attól függ, hogy mennyire
szeretjük, de nagyon érdekessé teszi a süteményt. Lassú tűznél kb. 160-170
fokon süssük. Sütés után borítsuk ki úgy, hogy a diós fele legyen felül. Ha a
tészta kihűt, kenjük meg Nutella krémmal vagy olvasztott csokoládéval.
Krém:
Hat tojássárgáját, 5dl tejet és 3 cs. vaníliás
pudingot simára keverjük, felfőzzük és kihűtjük. Közben habosra keverünk egy
margarint 20 dkg porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszát kétfelé
vesszük, az egyik feléhez hozzáadunk 3 ek. kakaót. A tésztára kanállal rakjuk a
krémet, egy kanál barna krém és egy evőkanál sárga krém. Ne kenjük el simára, mer
tannál szebb, minél egyenetlenebb a teteje.. Ezután 5 dl tejszínt 1-2 ek.
porcukorral (ami el is hagyható) és egy vaníliás cukorral kemény habbá verünk,
és a krém tetejére kenjük. A legjobb, ha Hullala tejszínt használunk, mert az
napokig kemény marad a süti tetején. Villával vagy sütemény díszítésére szolgáló
„fésűvel” mintásra igazítjuk, és kakaóval megszórjuk.
 |
Orsi és Hanna ezzel a csodaszép szülinapi tortával nevezett |
 |
Meglepetés tortánk |
 |
Terülj, terülj asztalkám! |
 |
Sürgés-forgás |
 |
Mókás együtt játszás |
 |
Összeragadt társaság |
 |
A Kuckó Művésztanya vezetője,
Szentgyörgyi Rozi gondoskodott
a nagy mókáról és kacagásról. |
 |
Előadás közben a közönség "együtt élt" a társulattal |
 |
Sanyi sorsa |
 |
Ebéd |
 |
A bográcsokban slambuc készült |
 |
Tortázás előtti pillanatok |
 |
Ünneplő születésnaposok |
 |
Egyszerre fújták! Boldog 2. születésnapot! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése