Farsangi maskarás mulatság / 2015.

Farsangi maskarás mulatság / 2015.

2012. október 31., szerda

Képes születésnapi beszámoló

Így ünnepeltünk 

Sikeresen begyűjtöttük és rendszereztük a szeptember 30-i ünnepségünkön készült fotókat, valamint videókat. A fotók bekerültek a webalbumba, amelyet az alább elhelyezett hivatkozáson keresztül tekinthettek meg! Lentebb rövid képes beszámolónkat láthatjátok, illetve a süteménykészítő verseny idei győztesének, Sallainé Csíki Henrietta Diós kinder szeletének receptjét is közzétesszük!

2. születésnapunk képei a webalbumban 

Reggeli gyülekező idején
Csillámló tetoválások készültek

Kedvünkre gyümölcsözhettünk.
A kosárat Danka Sándor vállalkozótól kaptuk.
Munkálkodunk

Edina néni a derecskei Lurkó Kuckó családi napköziből érkezett hozzánk lufit hajtogatni a gyerekeknek. Köszönjük a segítségét!











A süteménykészítő verseny győztesének
Kiss Attila, a Háziasszonyok boltja
tulajdonosa ajánlotta fel ajándékcsomagját.










Sallainé Heni az idei
süteménykészítő verseny győztese











Diós kinder szelet 

Hozzávalók:

Tészta:
  • 2 db tojás fehérje
  • 6 evőkanál (ek.) kristálycukor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. étolaj
  • 1/2 csomag (cs.) sütőpor
  • 3 ek. kakaó
  • Diós kinder a győztes sütemény
  • durvára vágott dió vagy mogyoró 
Krém:
  • 6 db tojás sárgája  
  • 5 dl tej
  • 3 cs. vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
Tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 1-2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • kakaó

Elkészítés:
A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 6 evőkanál kristálycukrot, 6 ek. lisztet, amiben előre elkevertük a fél csomag sütőport, 2 evőkanál zsemlemorzsát, és 2 ek. étolajat. Kizsírozott vagy vajjal megkent és liszttel megszórt (a legjobb, ha sütőpapírral kibélelt) közepes nagyságú tepsi aljára durvára vágott diót vagy mogyorót szórunk, és ráöntjük a kikevert masszát. A dió vagy mogyoró mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretjük, de nagyon érdekessé teszi a süteményt. Lassú tűznél kb. 160-170 fokon süssük. Sütés után borítsuk ki úgy, hogy a diós fele legyen felül. Ha a tészta kihűt, kenjük meg Nutella krémmal vagy olvasztott csokoládéval.

Krém:
Hat tojássárgáját, 5dl tejet és 3 cs. vaníliás pudingot simára keverjük, felfőzzük és kihűtjük. Közben habosra keverünk egy margarint 20 dkg porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszát kétfelé vesszük, az egyik feléhez hozzáadunk 3 ek. kakaót. A tésztára kanállal rakjuk a krémet, egy kanál barna krém és egy evőkanál sárga krém. Ne kenjük el simára, mer tannál szebb, minél egyenetlenebb a teteje.. Ezután 5 dl tejszínt 1-2 ek. porcukorral (ami el is hagyható) és egy vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és a krém tetejére kenjük. A legjobb, ha Hullala tejszínt használunk, mert az napokig kemény marad a süti tetején. Villával vagy sütemény díszítésére szolgáló „fésűvel” mintásra igazítjuk, és kakaóval megszórjuk. 

Orsi és Hanna ezzel a csodaszép szülinapi tortával nevezett


Meglepetés tortánk

Terülj, terülj asztalkám!
Sürgés-forgás
Mókás együtt játszás

Összeragadt társaság

A Kuckó Művésztanya vezetője,
Szentgyörgyi Rozi gondoskodott
a nagy mókáról és kacagásról.
Előadás közben a közönség "együtt élt" a társulattal

Sanyi sorsa

Ebéd


A bográcsokban slambuc készült

Tortázás előtti pillanatok

Ünneplő születésnaposok
Egyszerre fújták! Boldog 2. születésnapot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése