Farsangi maskarás mulatság / 2015.

Farsangi maskarás mulatság / 2015.

2012. november 20., kedd

"Átlagos nap"

"Átlagosan" kalandos nap

 

Hogy milyen is egy átlagosnak induló, de mégsem hétköznapi nap??? Olyan, amilyenre mi azt varázsolni szeretnénk!!! :-) Bizony, bizony... varázsolni nagy tudomány, de nem kell hozzá nagyokat gondolni, csak megtalálni azt a csöppnyi ízét-savát-borsát egy-egy pillanatnak, ami megadja a varázsosságát!

Így esett meg velünk, hogy játszani indultunk tízórai után az udvarra egy novemberi ködös, nyálkás, hűvös délelőttön. Ki gondolná, hogy ebben a nem túl barátságos időben még csodák is történhetnek velünk? Pedig igen!!!
Elindultunk a gyerekekkel kincsvadászatra! No, nem merészkedtünk lakatlan szigetre, csupán az udvarunk zeg-zugait jártuk fel. S hogy micsoda kincsekre leltünk... azt el sem tudjátok képzelni!
Először meglestünk a verebeket, éppen lopták az eleséget a cinkék elől, s nem is csak lopták, de még szemeteltek is. Az élelmes verebek szétroppantják a napraforgó héját, s csak a magot eszik meg, a fölösleges héjat széthagyják körös-körül a madáretető alatt. Ez volt a legelső, ám annál tanulságosabb megfigyelésünk.
Tovább indulva a kertben érdekes és változatos alakú és színű faleveleket fedeztünk fel. Sokat gyűjtöttünk, és megpróbáltuk kitalálni, hogy vajon melyik fa lehetett a levél gazdája! Ez nem volt egyszerű feladat, de a szemfülesek és jó megfigyelők erre is rájöttek (hiszen még néhány levél fent árválkodik a fákon)! A lombseprű barátságos jószág, sok hatalmas "foga" van, de jóravaló, hasznos lélek - vele is összefutottunk!
A keresgélés közben apró gallyakat és faháncsot is felfedeztünk, jól áttanulmányoztuk. De ez még mind semmi, mert nyílik virág ősszel is, gyönyörű napsárga krizanténok, gyorsan abból is gyűjtöttünk néhány szállal.
Utunk során néhány katicával is találkoztunk, kitudja miért de még nem bújtak menedékhelyre. S giliszták is utunkba kerültek, igaz rájuk az odvas favonatunk rönkjeit elmozdítva leltünk.
No és a szupersztárrá avanzsált vakondtúrások? Mert azzá lettek!!! A csoport kedvencei. Szegény vakondok, biztosan törhetik a fejüket! Itt már nem igen fognak kifelé kémlelni, a kincsvadászok ugyanis menthetetlen módon megsemmisítették a földkupacokat! :-))
Ilyen egy varázsossá vált kerti séta más szemmel nézve! Izgalmas volt? Szerintünk igen!

1 megjegyzés: